spot_img

Vse več psihičnega in fizičnega nasilja nad zdravstvenimi delavci

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

V mariborskem zdravstvenem domu na navedbe o nedostopnosti primarne zdravstvene oskrbe odgovarjajo, da so zdravstvene ekipe pod velikim pritiskom, a se trudijo pomagati največjemu možnemu številu ljudi. Podatki kažejo, da so kljub oteženemu delu zaradi covida-19 odgovorili na polovico telefonskih klicev in opravili več kot pol milijona obravnav.

Pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus je pojasnil, da so že 28. julija vsem pacientom v pomoč izdelali kratka navodila, kako na kar najhitrejši in najlažji način vzpostaviti stik in dobiti ustrezno zdravniško obravnavo.

Podatki kažejo, da se je število telefonskih klicev bistveno povečalo ob zaključku počitnic in vrnitvijo ljudi v svoj kraj bivanja. Glede na podatke o dohodnih, sprejetih, zgrešenih in odhodnih klicih trdijo, da se sprejme oziroma odgovori na skoraj 50 % dohodnih klicev.

Ob tem smo statistično obdelali tudi podatke o številu obravnav pacientov v obdobju 1.3.-1.9. 2020 s primerjavo le teh v istem obdobju leta 2019. Tako smo v letošnjem letu, kljub epidemiji Covid 19 in oteženemu delu imeli 522889 obravnav, v lanskem letu pa 636791 obravnav. V omenjen obdobju letošnjega leta je bilo ob tem izdanih 63378 napotnic, v istem obdobju leta 2019 pa 92818.

Opozoril je tudi na vedno večji pojav tako psihičnega kot tudi fizičnega nasilja nad zdravstvenimi delavci, še posebej na tistimi, ki opravljajo kontrolo zdravstvenega stanja pacientov, ki vstopajo v zdravstvene postaje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Do tega trenutka le malo odločitev za oddajo stanovanja državi

Stanovanjski sklad RS se je v okviru javnega najema stanovanj, pri katerem na trgu najema stanovanja in jih oddaja...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img