spot_img

Vse več prošenj po pomoči

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V času epidemije v Rdečem križu Slovenije in Škofijski Karitas v sodelovanju z drugimi organizacijami nadaljujejo s podporo najbolj ranljivim skupinam – ostarelim, kronično obolelim in socialno ogroženim, saj želijo lajšati njihove velike in raznovrstne stiske. Med drugim sodelujejo pri dostavi prehranskih in higienskih paketov, zdravil ter pri nudenju psihosocialne podpore.

Ko je razložila generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin je v minulih tednih za njihovo pomoč dodatno zaprosilo več kot 1000 ljudi, sicer pa redno pomagajo že najmanj 90.000 uporabnikom. Delajo vse dni v tednu, dnevno je na terenu več kot 900 prostovoljcev in osebja Rdečega križa.

Karitas organiziral družabništvo mladih in starejših

Na Slovenski karitas so odprli posebne telefonske številke, na katere so prejeli 1300 klicev obupanih in brezvoljnih posameznikov. Svetovalni delavci so jim nudili pogovor in jih skušali pomiriti. V Mladi karitas so zagnali poseben program družabništva mladih s starejšimi preko telefona, po telefonu pa so s karitasa poklicali tudi 40.000 posameznikov, ki jih sicer obiščejo v času velike noči.

Na Slovenski karitas so zadovoljni z ukrepi vlade, ki lajšajo stiske socialno ogroženih in preprečujejo, da bi tisti na meji prav tako zdrsnili v socialno ogroženost. Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič je povedal, da so preko svoje mreže v treh tednih več kot 15.000 gospodinjstev oskrbeli s hrano in najnujnejšimi higienskimi pripomočki, zabeležili pa so 670 novih primerov, ki so pomoč potrebovali zaradi izolacije ali pa izgube službe. V času epidemije so sicer razdelili 270 ton hrane ter pomagali s plačilom položnic v skupnem znesku 53.000 evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img