spot_img

Vse več okuženih. Šarec sklical sejo Sveta za nacionalno varnost!

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Danes do 14. ure so zabeležili skupno 12 primerov okužbe s koronavirusom, zgolj danes so zabeležili štiri nove primere. Testirali so 785 oseb.

Med novimi primeri je slovenski državljan, ki je pripotoval iz Italije, kjer se je nahajal približno 14 dni, med drugim je bil tudi v Benetkah. Drug okužen je tesni kontakt obolelega zdravnika iz ZD Metlika, šlo naj bi za soprogo, ki je z njim potovala v Italijo. Tretji pacient je slovenski državljan, ki je pravkar pripotoval iz Avstrije, že tam je kazal znake okužbe, bil v stiku z veliko ljudmi. Šlo naj bi za Mariborčana, ki so ga testirali že v Avstriji. Sedaj se zdravi v UKC Maribor, kamor je prišel po protokolu. Zadnji novi primer pa je moški, ki je čez Italijo potoval v Španijo, potoval je z družino.

Predlagajo sklic Sveta za nacionalno varnost, saj se tveganje za prenos okužbe povečuje. Med drugim predlagajo tudi omejitev zbiranja ljudi, tam kjer prihaja do večjega tveganja, oziroma odpoved velikih prireditev.

Premier v odstopu Marjan Šarec je že napovedal sklic seje Sveta za nacionalno varnost za ponedeljek.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img