V Zdravstvenem domu Dr. Adolfa Drolca Maribor, v zadnjem času opažajo, da se povečuje psihično in predvsem verbalno nasilje nad zaposlenimi, ki delujejo na triaži ob vstopu v prostore zavoda, na katerih morajo preverjati pri pacientih bolezenske znake, ki bi lahko kazali na morebitno okuženost s Covid 19.

V preteklih dneh je prišlo do fizične agresije, ko je spremljevalec pacienta grozil medicinski sestri, ji razmetal mizo, na kateri ima sezname pacientov, brez kontaktni merilec telesne temperature in ostale pripomočke za opravljanje triaže. Da bi varnost povečali z dodatnim varnostnikom, pa predstavlja dodatna finančna sredstva.

So pa pri vhodu iz Vošnjakove ulice že namestili video nadzor, preko katerega bo možno spremljati incidente ter na podlagi tega tudi ustrezno kazensko ukrepati. V teh dneh pa so pred vhode pričeli postavljati tudi paviljone.

Še vedno pa velja protokol, da se je na preglede pri zdravniku obvezno naročiti po telefonu ali elektronski pošti. Ob tem pa v ZD dr. Adolfa Drolca Maribor vse paciente prosijo, naj na pregled pridejo največ deset minut pred dogovorjenim terminom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj