Vse manj ljudi delovno aktivnih

 

V času epidemije v službo redno hodi še 29-odstotkov vprašanih. Skoraj toliko, 28-odstotkov, jih dela od doma, 16-odstotkov jih je doma na čakanju. Pet odstotkov jih dela skrajšano, enak odstotek jih je na bolniški. Devet odstotkov jih koristi dopust, zaradi varstva otrok pa delo ne opravlja 2-odstotka ljudi.

Če bo kriza trajala bo na trgu dela prišlo do neenakosti med spoloma

V raziskavi družbe Aragon je sodelovalo 1031 ljudi. Na podlagi odgovorov so ugotovili, da moški v večji meri kot ženske hodijo v službo kot običajno, ženske pa so v večji meri kot moški doma zaradi varstva otrok. Med ženskami je v primerjavi z moškimi tudi nekoliko več takšnih, ki so trenutno na čakanju. To pa nakazuje, da bi koronakriza, v primeru, da bi trajala še dolgo, lahko imela vpliv na ekonomsko neenakost med spoloma.

Število novo prijavljenih na Zavodu za zaposlovanje se povečuje

Zaskrbljujoče je tudi število posameznikov na Zavodu za zaposlovanje. Konec preteklega meseca je bilo na Zavodu Republike Slovenije – Območni službi Maribor registriranih 10.896 brezposelnih oseb, kar je 2,8 odstotka več kot isto obdobje marca lani. Kot povedo se največ prijavljajo osebe iz področja gostinstva, storitvenih dejavnosti, agencijski delavci, beležijo pa tudi veliko prijav oseb, ki so delale v Avstriji in so zaradi izrednih razmer izgubile zaposlitev

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj