Ob napovedani vrnitvi vseh otrok v vrtce so danes potekala testiranja vzgojiteljev zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Težav z pozitivnimi testi ni bilo veliko. Skrb pa vzbuja organizacija delovanja, saj bi ob morebitni pojavi okužbe urniki popolnoma padli v vodo, še posebej  ob dejstvu, da je zamenjavo potencialno okuženega vzgojitelja v teh časih izjemno težko nadomestiti.

Pred ponovnim odprtjem vrtcev v regijah z boljšo epidemiološko sliko bodo danes na okužbo z novim koronavirusom množično testirali zaposlene. V minulih dneh je bilo, glede tega veliko polemik, saj se bodo morali zaposleni v javnih vzgojno izobraževalnih zavodih vsi testirani in to vsakih 7 dni.

Kljub temu, da so vrtci obratovali do sedaj, bodo zaposleni soočeni z organizacijsko in tudi časovno stisko, saj se z jutrišnjim dnem v vrtce vračajo vsi v polnem obsegu.

Glede samih omejitvenih ukrepov ne bo prišlo do nobenih sprememb, je pa premier Janša posvaril, da mora biti odprtje vzgojno izobraževalnih ustanov varen, še posebej ob pojavu angleškega seva covida-19.

Ob vsem tem pa se poraja vprašanje kako je 3-mesečni »lockdown« države vplival na socialne in tudi kakšne druge veščine otrok, ki so v tej starosti nekako najbolj dojemljivi za nova znanja. Zato zaposlene čaka še težja naloga, kot ob koncu prvega vala.

Po besedah predsednice Skupnosti vrtcev Maribor, Branke Šamec se bodo vsi vzgojitelji in zaposleni po najboljših močeh trudili, da bi bil ponoven zagon vrtcev v polnem obsegu čim prijaznejši, tako za vrtičkarje, kot tudi njihove starše.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj