Le še slaba dva tedna nas ločita od letalskega spektakla, ki bo na športnem letališču v Skokah ponovno združil ljubitelje letalstva, pilote in zrakoplove vseh vrst. Spomin na zadnji letalski miting Aeros seže v leto 2018, ko je dogodek privabil več tisoč obiskovalcev. Leta 2019 je dogodek preprečilo slabo vreme, lani je odpadel zaradi epidemioloških razmer. Tudi zato je pričakovanje letošnjega mitinga še toliko bolj napeto.

Tudi tokrat si bodo obiskovalci lahko od blizu ogledali letala, ki bodo nastopila v zraku, omogočeni pa bodo tudi poleti z nekaterimi od zračnih plovil. Udeležbo na letošnjem mitingu so napovedale tudi nekatere znane akrobatske skupine. Po 17-ih letih od zadnjega nastopa v Sloveniji, bo svoj program v Mariboru predstavila tudi najpopularnejša vojaška akrobatska skupina v Evropi.

Maribor je sicer gostil že nekaj tovrstnih spektaklov, ki so bili vedno dobro obiskani. Organizatorji se tudi letos nadejajo dobrega obiska, čeprav bo ta zaradi pogoja PCT verjetno nekoliko nižji, kot na minulih izvedbah.

Epidemiološke razmere so sicer letos narekovale tudi dinamiko organizacije dogodka. Dogodek, ki zaradi števila nastopajočih, opreme in letal pomeni izjemen finančni in logistični zalogaj, je bilo tako veliko težje organizirati.

Maribor z bližnjo in daljno okolico je z letalstvom tesno povezan. Letošnji Aeros bo tako počastil tudi dve za slovensko letalstvo izjemno pomembni obletnici.

Letalski spektakel si bo sicer mogoče v živo ogledati v nedeljo 15.avgusta med 12. in 18. uro, vstopnice pa so že v predprodaji na spletni strani Aeros.si, možno pa jih bo kupiti tudi na prizorišču.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj