spot_img

Vozniku avtobusa zasegli 102 kg težak mineral

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Finančna uprava RS (Furs) bo prihodnji teden, 6. februarja v Mariboru v prostorih Finančnega urada,  poskusila na dražbi prodati večjo količino raznih mineralov. Gre za 25 kosov mineralov, skupaj težkih 102 kilograma. Njihovo poreklo je iz rudnika Trepča na Kosovu, ki so jih njeni uslužbenci med rutinskim pregledom zasegli nekemu vozniku avtobusa, namenjenem v Nemčijo. Minerali so bili namenjeni nadaljnji prodaji.

Po zakonu je za blago komercialnega značaja, z njegovim vnosom v carinsko območje EU storjen prekršek, zato so kršitelju izdali odločbo o prekršku, minerale pa odvzeli.

Izklicna cena 4100 evrov

Voznik avtobusa je zoper odločbo o prekršku vložil zahtevo za sodno varstvo, ki pa jo je pristojno sodišče že zavrnilo ter potrdilo odločbo o prekršku. Lastninsko pravico odvzetega blaga tako pridobi država in Furs ga lahko proda. Izklicna cena je postavljena pri 4100€. Izkupiček od prodaje pa bo šel v državni proračun.

Na dražbi bo mogoče kupiti le celoten paket mineralov, zainteresirani kupci pa morajo pred začetkom dražbe vplačati varščino v višini deset odstotkov izklicne cene.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img