Vozniku avtobusa zasegli 102 kg težak mineral

0
151

Finančna uprava RS (Furs) bo prihodnji teden, 6. februarja v Mariboru v prostorih Finančnega urada,  poskusila na dražbi prodati večjo količino raznih mineralov. Gre za 25 kosov mineralov, skupaj težkih 102 kilograma. Njihovo poreklo je iz rudnika Trepča na Kosovu, ki so jih njeni uslužbenci med rutinskim pregledom zasegli nekemu vozniku avtobusa, namenjenem v Nemčijo. Minerali so bili namenjeni nadaljnji prodaji.

Po zakonu je za blago komercialnega značaja, z njegovim vnosom v carinsko območje EU storjen prekršek, zato so kršitelju izdali odločbo o prekršku, minerale pa odvzeli.

Izklicna cena 4100 evrov

Voznik avtobusa je zoper odločbo o prekršku vložil zahtevo za sodno varstvo, ki pa jo je pristojno sodišče že zavrnilo ter potrdilo odločbo o prekršku. Lastninsko pravico odvzetega blaga tako pridobi država in Furs ga lahko proda. Izklicna cena je postavljena pri 4100€. Izkupiček od prodaje pa bo šel v državni proračun.

Na dražbi bo mogoče kupiti le celoten paket mineralov, zainteresirani kupci pa morajo pred začetkom dražbe vplačati varščino v višini deset odstotkov izklicne cene.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here