spot_img

Vozniku avtobusa zasegli 102 kg težak mineral

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Finančna uprava RS (Furs) bo prihodnji teden, 6. februarja v Mariboru v prostorih Finančnega urada,  poskusila na dražbi prodati večjo količino raznih mineralov. Gre za 25 kosov mineralov, skupaj težkih 102 kilograma. Njihovo poreklo je iz rudnika Trepča na Kosovu, ki so jih njeni uslužbenci med rutinskim pregledom zasegli nekemu vozniku avtobusa, namenjenem v Nemčijo. Minerali so bili namenjeni nadaljnji prodaji.

Po zakonu je za blago komercialnega značaja, z njegovim vnosom v carinsko območje EU storjen prekršek, zato so kršitelju izdali odločbo o prekršku, minerale pa odvzeli.

Izklicna cena 4100 evrov

Voznik avtobusa je zoper odločbo o prekršku vložil zahtevo za sodno varstvo, ki pa jo je pristojno sodišče že zavrnilo ter potrdilo odločbo o prekršku. Lastninsko pravico odvzetega blaga tako pridobi država in Furs ga lahko proda. Izklicna cena je postavljena pri 4100€. Izkupiček od prodaje pa bo šel v državni proračun.

Na dražbi bo mogoče kupiti le celoten paket mineralov, zainteresirani kupci pa morajo pred začetkom dražbe vplačati varščino v višini deset odstotkov izklicne cene.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img