Po geografski legi in površinski oblikovnosti je Občina Selnica ob Dravi po letu 1971 s priključenim delom Janževe gore, Spodnje in Zgornje Selnice ter z nižinskim naseljem Črešnjevec ob Dravi, del Osrednje Dravske doline. Občina meri 64,5 km2 in šteje 4462 prebivalcev, katerih poselitev je v večini razpršena, kar posledično prinaša tudi oteženo gradnjo, kot je npr. Vzpostavitev kanalizacijskega omrežja.

Na občini pa so se kljub oteženi gradnji odločili za sanacijo vodovodne infrastrukture v najodročnejših krajih.

Občinski svet Občine Selnica ob Dravi je na svoji 15. redni seji, s sklepom sprejel Elaborat o oblikovanju cen izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo in potrdil cene za to javno službo. Priključitve na javni vodovod pa bodo deležni tudi krajani Janževe gore.

Takšna gradnja pa v Sv. Duhu na ostrem vrhu, zaradi geografskih razlogov, ni mogoče izpeljati. Zato se na občini snujejo alternativne rešitve.

V letu 2021 bodo vodilni na občini aktivno pomagali krajanom pri iskanju vodnih virov. Selnica ob Dravi namreč velja za zelo vodnato območje. Pretekle ideje o oživitvi zasebnih vodovodov so zato spet postale aktualne, še posebej ker so pozitivno vplivali na dostopa do pitne vode višje ležečim krajem. Občina pa bo pri tem najbolj degradirana območja tudi finančno podprla.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj