Vnovične težave pri domu starostnikov

0
21

Občina Markovci pa nadaljuje z aktivnostmi za izgradnjo doma starostnikov v Markovcih. Konec lanskega leta so pridobili ustrezno gradbeno dovoljenje, tako da sedaj načrtujejo izvedbene projekte, ki pa jih ponovno spremljajo številna nesoglasja občinskih svetnikov.

Kot je tamkajšnji župan Milan Gabrovec povedal za Štajerski tednik, so v teku izvedbeni projekti, o katerih bo odločal občinski svet, a župan in opozicijski svetniki ne strinjajo glede izvedbe strehe.

Kot poročajo namerava Gabrovec svetnikom predstaviti tri možne variante strehe, sam pa naj bi bil najbolj naklonjen zeleni strehi, ki pa ji nekateri zaradi visoke cene izvedbe nasprotujejo, a sam je prepričan, da so prednosti zelene strehe tudi v večjih možnostih sofinanciranja od države in Evropske unije.

Eden največjih projektov občine

V Markovcih so že kupili zemljišče za dom starejših, vredno 350 tisočakov, v katerem naj bi bivalo okoli 150 stanovalcev. Dom bi upravljal in vodil ptujski Dom upokojencev, kar so potrdili z lanskim podpisom pisma o nameri in sodelovanju.

Projekt je v skladu z gradbenim dovoljenjem ocenjen na 13 milijonov evrov. Ali bo to zadostovalo za izgradnjo pa je v tem trenutku preuranjeno govoriti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here