spot_img

Vlada sprejela interventni zakon

V zadnjem tednu

 

Vlada je po dveh dneh zasedanj sprejela obširen zakonski predlog, ki predvideva številne interventne ukrepe za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa oziroma bolezni covid-19.Glede na napovedi bo premier Janez Janša sprejete ukrepe predstavil danes.

Vlada je prvo zasedanje opravila v petek zvečer in je nadaljevala včeraj. Kot je danes razložil vladni govorec Jelko Kacin, so današnje dopoldne namenili dodatnemu usklajevanju na ravni strokovne delovne skupine.

Zaradi epidemije sta Janševa in že pred njo vlada Marjana Šarca sprejeli številne omejevalne ukrepe. Le-ti ukrepi so namenjeni obvladovanju širjenja okužbe, zaradi zapiranja trgovin, meja in mednarodnega prometa ter drugih ukrepov pa vsak dan bolj posledice čuti gospodarstvo. Pristojni tako po zdravstveni napovedujejo še gospodarsko in socialno krizo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel