9.2 C
Maribor
sobota, 31 julija, 2021
spot_img
DomaKORONAVIRUSZabeležili 707 primerov okužb, vlada odloča o novih ukrepih

Zabeležili 707 primerov okužb, vlada odloča o novih ukrepih

 

V Sloveniji so izpolnjeni vsi pogoji za sprejemanje ukrepov iz tretjega svežnja v skladu z načrtom ukrepanja za drugi val širitve novega koronavirusa, zato vlada že odloča o novih ukrepih.

Tretji sveženj med možnimi ukrepi predvideva karanteno posameznih občin oz. regij, splošno prepoved obiskov v bolnišnicah in zavodih, zaprtje gostinskih lokalov, zaprtje fitnesov in športnih objektov za amaterje za skupinske športe, pravilo ene stranke pri frizerjih in kozmetičarkah, prepoved prireditev, verskih obredov in porok v posameznih občinah oz. regijah ter zaprtje nenujne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti. Pri tem ni nujno, da vlada sprejme vse naštete ukrepe.

Neuradno: zapiranje po posameznih upravnih enotah

Vlada bo na današnji seji odločala o novih ukrepih za zamejitev širjenja novega koronavirusa. Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi se glede ukrepov, ki sledijo v tretjem svežnju, vlada nagibala v smeri zapiranja glede na upravno enoto. To pa bi pomenilo, da se ne bi zapirale dejavnosti širom celotne Slovenije, temveč naj bi zapirali dejavnosti znotraj tiste upravne enote, kjer je število okužb zelo visoko. Tako bi se lahko izognili ponovnemu zaprtju države, takšnemu kot smo ga imeli spomladi, kar bi pomenilo ogromno gospodarsko škodo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnjih 7 dni