Vlada o aktualnih razmerah in nadaljnjem delu, pričakovati interpelacijo Kustečeve

0
42
dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Ljubljana, DZ. Kandidatka za ministrico za izobrazevanje, znanost in sport Simona Kustec.

Koalicijski vrh bo na Brdu pri Kranju danes nadaljeval razpravo o aktualnih razmerah in se tudi v luči sporočila DeSUS o podpori poslancev konstruktivni nezaupnici pogovoril o nadaljnjem delu. Stranke KUL pa bodo danes dorekle podrobnosti glede vložitve nezaupnice in vložile tudi interpelacijo ministrice za izobraževanje Simone Kustec.

Ali DeSUS-ovi poslanci podpirajo vlado ali nezaupnico?

Koalicijski poslanci in vladna ekipa bodo danes nadaljevali razpravo, ki so jo začeli 21. januarja. Seznanili se bodo s torkovim sporočilom prvaka DeSUS Karla Erjavca in vodje poslancev te stranke Franca Jurše, da štirje poslanci DeSUS podpirajo konstruktivno nezaupnico, ki jo bodo stranke KUL vložile predvidoma prihodnjo sredo.

Premier Janez Janša namreč do srečanja koalicije pričakuje odgovor poslancev DeSUS, ali sodelujejo z vlado ali so klasična opozicija brez kadrovskega razreza v vladi. Če vlade ne podpirajo, bo poleg zdravstvenega odprt tudi kmetijski resor, ki ga zdaj vodi minister DeSUS Jože Podgoršek, je v petek povedal Janša.

Jurša je sicer v torek dejal, da se bodo v primeru neuspeha nezaupnice pogovarjali o tem, v kakšni funkciji bo njihova poslanska skupina, ki je sam v ekstremni opoziciji ne vidi.

Stranke KUL bodo vložile konstruktivno nezaupnico in interpelacijo

Stranke KUL pa bodo danes dorekle podrobnosti ponovne vložitve konstruktivne nezaupnice. S kolikimi podpisi bo podprta, za LMŠ in SD ni tako pomembno. Po mnenju koordinatorja Levice Luke Mesca bi bilo bolje imeti zagotovljenih čim več podpisov. A vložitve predloga z 10 podpisi, kot napoveduje kandidat za predsednika vlade Erjavec, ne bodo zavirali.

Opozicija na vlado stopnjuje pritisk tudi z interpelacijami. Danes bo vložila interpelacijo ministrice za izobraževanje Simone Kustec, ki ji med drugim očita predolgo zaprtje šol v epidemiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here