spot_img

Vlada določila epidemiološke pogoje za vstop v šole

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vlada je na Brdu pri Kranju skupaj s strokovno skupino pretresala aktualno epidemiološko situacijo v Sloveniji in Evropi, ki se, kot so navedli, zaradi delta različice virusa slabša. Pred kratkim pa se je preko Twitterja oglasil predsednik vlade Janez Janša.

Samotestiranje tudi za zaposlene v šolstvu

Pri tem naj spomnimo, da je ministrstvo za izobraževanje strokovni skupini za covid-19 predlagalo samotestiranje tudi za zaposlene v vzgoji in izobraževanju in ne le za osnovnošolce iz zadnjega triletja in dijake. Vendar bo vse odvisno od vladne skupine, je dejal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec.

Beovićeva pa je po srečanju svetovalne skupine za covid-19 za TV Slovenija zatrdila, da bo v šolah nujno izpolnjevanje pogoja PCT – torej dokazovanje, ali so preboleli, cepljeni ali testirani.

Glede šolskega okolja je poudarila, da lahko tudi otroci resno zbolijo, obstaja pa tudi možnost, da bolezen prenesejo še v družinsko okolje, kjer lahko huje zboli še kateri drug član, je opozorila. Pri tem je učitelje pozvala, naj se cepijo.

Beovičeva: tretji odmerek za imunsko oslabele posameznike

Tudi na ostalih delovnih mestih je poudarila pomen cepljenja. “Na vseh delovnih mestih bi bilo idealno, da so vsi prisotni na delu cepljeni, in prav tako njihove družine. Kljub temu, da cepivo ni stoodstotno učinkovito se s tem zelo zmanjša možnost, da virus vdre v kolektiv,” je pojasnila.

Napovedala je tudi uvedbo tretjega odmerka cepiva proti covidu-19 za vse imunsko oslabele posameznike, ki so se na prva dva odmerka cepiva slabše odzvali, in za skupine, ki so v nevarnosti za hujši potek bolezni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img