Vlada deloma sprostila ukrepe na področju rekreativne vadbe, več možnosti za mlade športnike

0
453

Od danes lahko v fitnesih in telovadnicah ter bazenih po Sloveniji vadi več posameznikov, četudi niso člani istega gospodinjstva, vendar morajo imeti pet metrov medsebojne razdalje in na voljo najmanj 50 kvadratov na osebo v posameznem prostoru. Vadba je v “mehurčkih” dovoljena tudi najboljšim mladim športnikom, izhaja vladnega odloka.

Vlada deloma sprostila ukrepe

Vlada je namreč na dopisni seji 31. decembra sprostila nekatere ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom na področju športa, spremembe so objavljene tudi v uradnem listu in začnejo veljati danes. Pri vseh športnih aktivnostih se morajo obenem upoštevati navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vadba je dovoljena ob vzdrževanju 5-metrske medsebojne razdalje.

“V novem odloku je pri vadbi predviden le en posameznik, ki ga spremlja usposobljena oseba zaradi varnosti in pravilnejšega izvajanja vadbe. Več jih je lahko le, če ima vsak posameznik na voljo 50 kvadratnih metrov v posameznem prostoru ter pet metrov medosebne razdalje. Pri bazenih je prav tako potrebno zagotoviti 50 kvadratnih metrov na posameznika, zaradi zagotavljanja medsebojne razdalje pa je lahko zapolnjena vsaka druga proga,” je pojasnila generalna direktorica direktorata za šport dr. Mojca Doupona.

Na 50 kvadratnih metrov 1 oseba, dovoljena vadba tudi mladim športnikom

V vadbenem prostoru, ki je manjši od 50 kvadratnih metrov, lahko vadi največ ena oseba. “Več posameznikov je lahko pri vadbi le, če bi bila v posameznem prostoru družina,” je še dodala Doupona. Prav tako za vstop v fitnese in druge športne objekte ni potreben negativni test na novi koronavirus, ki je sicer obvezen za obisk smučišč.

Mladi športniki v kadetski in mladinski konkurenci vnovič lahko trenirajo, vendar le v “mehurčkih”.

Na zadnji dan leta 2020 je bila sprejeta tudi odločitev, da lahko najboljši slovenski športniki v kadetski in mladinski konkurenci vnovič trenirajo, vendar le v “mehurčkih”. Trening mladincev in kadetov je tako dovoljen le, če poteka v zaprtih in fizično ločenih skupinah. Gre za približno 1000 športnikov, ki so delno že zajeti v kategoriji perspektivnih športnikov.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here