Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da vlada RS namerava v načrtovani sedmi protikoronski paket(PKP7) vključiti tudi pomoč upokojencem. Predvsem tistim z nizkimi pokojninami. PKP7 želi vlada pripraviti do konca decembra, pri tem pa išče dodatna sredstva, s katerim bi pomagali najbolj ogroženim socialnim skupinam.

“Iščemo rezerve za to, da tudi v času drugega vala pomagamo nekaterim, ki so najbolj prizadeti, še posebej stotisočim upokojencem z nizkimi pokojninami, ki dodatno v teh časih mogoče še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske in nasploh situacijo, ki jo imamo glede vseh omejitev zaradi korone,” je dejal Janša.

Minister za finance RS, Andrej Šircelj je pristavil, da si vlada že od pričetka zdravstvene krize prizadeva v čim večji meri pomagati finančno najšibkejšim skupinam prebivalstva.

Vlada je doslej sicer pripravila šest protikoronskih paketov pomoči, zadnji je še,v obravnavi v DZ. Upokojencem je med drugim pomagala že s prvim, sprejetim aprila, ko so vsi s pokojnino do 700 evrov prejeli enkratni solidarnostni dodatek v višini do 300 evrov.

 

 

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj