Vizija turizma se začne pri nočitvah

Podravske občine vse več naporov usmerjajo v turizem. Tudi občina Markovci ni izjema in že nekaj let načrtno razvija turistično dejavnost, a težava so namestitvene kapacitete, ki jih je še vedno premalo.

Že v lanskem letu so v okviru razpisa za pospeševanje razvoja gospodarstva del sredstev namenili izključno ureditvi prostorov za namen prenočevanja in tako je tudi letos. Na proračunski postavki občinske pomoči v gospodarstvu so zagotovili 70.000 evrov, od tega bodo 10.000 evrov lahko dobili tisti, ki bodo financirali v ureditev nočitvenih objektov.

Za potrebe turizma so letos nabavili električna kolesa in tri čolne, ki so namenjeni spustu po večjih ali manjših »brzicah« toka (rafte) ter so primerni za spust po strugi reke Drave. Veliko je možnosti za aktivno preživljanje prostega časa – kolesarjenje ali pa spoznavanje starih običajev.

Dodatno pa se lahko obiskovalci s pomočjo sodobnega interaktivnega zaslona virtualno oblečejo v tradicionalni pustni lik. Ogled »mini muzeja« bo mogoč v delovnem času občine, pa tudi izven njega, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. Vstopnine ni, po zaslugi dvigala pa je zbirka dostopna tudi invalidnim osebam.