Vizija ‘totega’ našega Pohorja

Jutri se obeta snežna kontrolora FIS-ovega in tekmovalnega direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markusa Mayra. Kot je povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate Lisice pričakujejo, da bodo ob ugodnih snežnih razmerah progo pravočasno pripravili, nadalje pa v sodelovanju z Mayrom v tednu dni pripravili vse potrebno.

A kako bo Pohorje dočakalo Zlato Lisico? Precej klavrno. Hoteli zaradi ukrepov ostajajo do nadaljnjega zaprti, a poraja se vprašanje, kakšno dolgoročno rešitev Pohorje sploh ima.

Kot smo že poročali hotel Habakuk urejajo, a usoda Term Maribor je skrajno negotova. Hotel Arena je prepuščen nemilosti slabe banke. Več sreče imata Videc in Bolfenk, ki z novim lastnikom Kačar-mont in upraviteljem 5 Start želita dvigniti nivo turizma na Pohorju. Kot poroča časnik Večer je nov najemnik kapacitet s 400 ležišči podjetje 5 Start, njegov direktor in solastnik Vasja Ilešič pa se nadeja številnih priložnosti v naprej. Njihov moto je lokalno, zato so se povezali z lokalnimi ponudniki živil – kapacitete pa želijo najprej ponuditi lokalnemu prebivalstvu.

Tudi Bellevue z novim lastnikom Marjanom Krajncem čakajo mogoče boljši časi, a trenutno je razmere za Večer ocenil kot katastrofalne. Po njegovem stroški naraščajo medtem ko zaradi ukrepov ne zaslužijo niti evra. Banke zanje tudi nimajo pravega posluha.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj