Visoka zmaga Maribora prinesla mirnost ekipi in drugo mesto na lestvici

V prvem krogu druge četrtine Prve lige Telekom Slovenije sta se v Športnem parku Kidričevo pomerila Aluminij in Maribor. Gre za njun prvi obračun v novi sezoni, saj so Kidričani v uvodnem krogu , zaradi vpliva koronavirusa in posledične karantene moštva, na tekmo v Ljudski vrt sploh niso prišli, zato je Maribor dobil tekmo za »zeleno mizo« z rezultatom 3:0. Tokrat je bilo drugače in štajerska tekmeca sta tekmo normalno odigrala.

Jalova premoč Maribora

V uvodnih minutah smo spremljali zelo podobno nogometno predstavo, kot v četrtek med Muro in Mariborom, saj je slednji žogo držal, vendar brez prave nevarnosti za nasprotnikovega vratarja Luko Janžekoviča. Nešteto število podaj in predložkov v prazno pa so nogometaše Maribora dobesedno že izčrpavala, saj nikakor niso našli poti do vodilnega gola. Vse bolj očitno je, da imajo Mariborčani na postavljeno obrambo velike težave. Za prebijanje takšnih “bunkerjev” pa dominantna ekipa potrebuje potezo več, katere pa trenutno niti eden posameznik v moštvu ne premore v zadostni meri. Kandidatov na papirju je sicer veliko, a Rudi Požeg Vancaš, Jan Mlakar in predvsem Rok Kronaveter preprosto ne uspejo ekipe s svojo nesporno kvaliteto dvigniti.

Dinamično nadaljevanje prvega polčasa

Aluminij se je v prvih 20. minutah izjemno dobro brani in je z z hitrimi protinapadi vijoličastim povzročal preglavice. Na sredini prvega polčasa pa enajstmetrovka, katero je z igro z roko zakrivil Denis Klinar. Odgovornost je prevzel Lucas Mario Hborvat, a je kljub dobremu strelu Ažbe Jug z odlično parado žogo ubranil. Izjemna obramba. Praktično v naslednji akciji pa je bil Maribor zelo blizu vodstva, a je Požeg Vancaš z ugodnega položaja nesrečno zadel le levo vratnico.

Dva gola v 5. minutah

Po teh težavah Maribora je odgovornost nase prevzel Požeg Vancaš in po močni podaji Jana Repasa žogo potisnil v prazno mrežo in dosegel tako želen cilj. Težko pa bi, glede na prikazano, dejali da nezasluženo vodstvo z 0-1. V razmaku 5. minut pa je Maribor podvojil vodstvo. Spet je podajal Jan Repas, tretji gol v sezoni pa je zabil odlični skakalec Nemanja Mitrović in Mariboru priigral kar ugodno prednost, glede na to, da bi kaj lahko zaostajali po dosojenem “penalu” Kidričanov. 0-2.

Odločno nadaljevanje Aluminija in povišanje prednosti Maribora

V drugi polčas so bolj konkretno krenili domačini, kar pa je nekako logična posledica zaostanka dveh zadetkov. Maribor pa je vseeno zanesljivo držal ugodno prednost, napadi so bili bolj “ziheraški”, kar so si priborili predvsem v razmaku 30. in 35. minute prvega polčasa. V 60. minuti pa je bil zmagovalec tekme praktično že znan, ko je filigransko natančno podajo Denisa Klinarja v gol z izjemnim volej udarcem pretvoril Rok Kronaveter. Zadetek kroga zagotovo, 0-3.

Obdobje številnih menjav na obeh straneh

Slobodan Grubor je po visokem rezultatskem deficitu opravil kar tri menjave, med njimi pa je v igro poslal enega največjih talentov slovenske lige, mladega klasičnega napadalca Davida Flakusa Bosilja. Za rošade pa se je odločil tudi Mauro Camoranesi, saj je namesto Martina Milca, dvakratnega asistenta Jana Repasa in Blaža Vrhovca v igro poslal Felipeja Santosa, Žigo Obrehta ter Reneja Miheliča.

Mirna končnica “voda na mlin” vijoličastih

V 84. minuti je Aluminij po podaji iz kota Jureta Matjašiča in golu Emirja Azemovića znižal rezultat na 1-3, saj so se Mariborčani zadnjih 15. minut preveč poigravali. Vseeno je v končnici tekme z lahkoto zadržal vodstvo  in tekmo mirno pripeljal do konca. Camoranesijevi varovanci pa so s tem dokazali, da v bistvu potrebujejo predvsem vodilni zadetek in potem je vse lažje, kar vprašajte Bravo, Gorico in zdaj še Aluminij, katerim so Mariborčani v treh tekmah zabili kar 11 zadetkov.

Video vrhunci tekme:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj