Visok jubilej podjetja Soven

0
56

Vse bolj se zavedamo vrednosti naravnih produktov, ki blagodejno vplivajo na zdravje in dvigujejo kvaliteto bivanja. Ena izmed teh je tudi naravna ovčja volna, ki je dragocena naravna surovina, ki bi jo morali uporabljati v svojem vsakdanjem življenju za ohranitev lastnega zdravja.

Podjetje SOVEN, d. o. o., iz Selnice ob Dravi je ekološko družinsko proizvodno podjetje, ki deluje od leta 1996. Ko se v Sloveniji še ni vedelo in govorilo o krožnem gospodarstvu, je podjetje Soven naravnalo svojo proizvodnjo trajnostno.

Ovčja volna v pravem pomenu besede, ni odpadek, ampak stranski živalski produkt, namenjen nadaljnji predelavi., česar so se zavedali tudi v podjetju Soven, ki že leta veliko energije usmerja v skrbnost pri odkupu in sortiranju surovine, še posebej pa v vseh postopkih predelave volne.

Svoj asortiman pa so z leti uspešno širili. Tako v njihovem razstavnem salonu najdete BIO volneno posteljnino, BIO volnena ležišča in širok nabor BIO volne v različnih oblikah in tudi izdelkih. Med drugim so med svoje produkte umestili tudi BIO volneno izolacijo za varčne hiše, pa tudi kmetijski vrtnarski filc.

Velik izbor izdelkov imajo razstavljenih v svojem prodajnem salonu na Mariborski cesti 48 v Selnici ob Dravi, pa tudi na svoji spletni strani ter v številnih trgovinah doma in po svetu.

Ob visokem jubileju, ki ga v tem letu praznujejo posebnega slavja zaradi epidemiološke situacije ne načrtujejo, gotovo pa je da se tukaj ne bodo ustavili. Namreč načrtov za prihodnost imajo še veliko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here