spot_img

Višji davki za nezazidana stavbna zemljišča

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah je dvignila vrednost točke za nezazidljiva zemljišča. Slednje je po navodilih finančnega ministrstva lastnikom obračunavala od leta 2016, vendar so bili ti zneski doslej bolj simbolični. Kot je pojasnila županja bodo le tako lahko z novimi postopki sprememb prostorskih aktov spreminjali namensko rabo v stavbna zemljišča in omogočali nadaljnji razvoj kmetijskih gospodarstev, podjetnikov in posameznikov.

Oktobra so sprejeli spremenjen in dopolnjen občinski prostorski načrt, pri pogajanjih za spremembe kmetijskih zemljišč v stavbna pa so največjo težavo predstavljala prav večja območja nezazidljivih stavbnih zemljišč. V letošnjem letu bo tako v celoti komunalno opremljeno nezazidano stavbno zemljišče v velikosti 1000 kvadratnih metrov lastnika stalo 70 evrov. Višina nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča pa v občini ostaja na lanski ravni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img