spot_img

Višja brezposelnost zaradi zaprtja Safila

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Podatki o brezposelnosti kažejo zmanjšanje števila brezposelnih oseb. Na Zavodu RS za zaposlovanje je bilo konec julija registriranih 70.655 brezposelnih, kar je 0,6 % manj kot junija in 21 % manj kot julija lani. Julija se je na zavodu na novo prijavilo 5443 brezposelnih oseb, kar je 54,1 % več kot junija in 33,8 % manj kot julija lani. A na Ptuju so trendi drugačni.

Julija se je v primerjavi z junijem brezposelnost povečala v območnih službah ZRSZ Ptuj (+10,2 %) in Trbovlje (+0,9 %), v ostalih pa se je še naprej zmanjševala. Med iskalci zaposlitve prevladujejo dolgotrajno brezposelni.

A ostajajo optimistični tudi glede zaposljivosti delavcev, ki so službo izgubili s stečajem podjetja Safilo. Brezposelnost glede na lanski julij ostaja nižja v vseh območnih službah Zavoda. Lanskemu julijskemu stanju se je najbolj približala Območna služba Ptuj, kjer so v primerjavi z lani zabeležili 11,2 odstotka manj brezposelnih.

Delodajalci, med katerimi je bilo največ delodajalcev s področja izobraževanja, predelovalnih dejavnosti, gradbeništva, zdravstva in socialnega varstva ter drugih raznovrstnih poslovnih dejavnosti, so julija Zavodu sporočili 13.869 prostih delovnih mest, 14,4 % manj kot junija in 25,1 % več kot julija 2020.

Prostih delovnih mest, ki so jih na Zavodu prejeli v prvih sedmih mesecih, je bilo 85.739, kar je 33,3 % več kot v enakem obdobju lani. Največ pa povprašujejo po kadrih, ki jih že nekaj let kronično primanjkuje.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img