spot_img

Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja 2021

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Virtualni karierni sejem 2021 na območju kohezijske regije Vzhodna Slovenija (KRVS) znotraj 8 statističnih regij (Podravske, Pomurske, Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske, Jugovzhodne Slovenije in Primorsko-notranjske) odpira razstavna spletna mesta podjetjem, organizacijam, izobraževalcem in mladim.

Pri organizaciji sodeluje več deležnikov 

Dogodek organizira in koordinira Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, s partnerji projekta Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM«, skupaj z Mestno občino Maribor, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje – Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Mladinskim kulturnim centrom Maribor, kot ustanovnimi partnerji in soorganizatorji dogodka.
Virtualni karierni sejem bo potekal na skupni spletni platformi, na katero je možen vstop preko pred-vstopne strani www.karierni-sejem.si

Obiskovalcem bo na voljo predstavitev poklicev ter usklajevanje ponudbe in povpraševanja na trgu dela (deficitarni poklici in poklici prihodnosti), predstavitev poklicev in delovnega okolja ter vključevanje mladih v gospodarski sektor in podjetništvo. Predstavile se bodo izobraževalne ustanove, njihovi programi, projekti, štipendije, programi izmenjave študentov ter drugih dejavnosti in priložnosti, ki jih določena izobraževalna institucija ponuja.

Kaj bo Virtualni karierni sejem 2021 ponujal?

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih razstavnih prostorih. Predstavljeni bodo deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za izgrajevanje kompetenc ter lažji prehod med izobraževanjem in trgom dela. Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. Virtualno okolje bo omogočalo transparenten pregled vsebin, interaktivno sodelovanje, enostavno in zanimivo uporabniško izkušnjo.

Organizacija sejma v virtualnem prostoru omogoča dostopnost vsebin tudi po zaključku dejanskega sejma. Vsebine vseh razstavljavcev bodo na voljo do 30.septembra 2022, ki vključujejo tudi posnetke webinarjev. Prav tako bo možno razstavni prostor deliti po socialnih omrežjih ter si ga ogledati brez registracije. Virtualne razstavne enote sestavljajo dvorane, ki so urejene po področjih, dvorane pa nato sestavljajo sejemsko okolje po katerem se lahko gibljejo obiskovalci. Sejem dopolnjujejo še posebni sejemski prostori za karierno svetovanje ter Info točka, kjer so obiskovalcem na voljo vse informacije in katalog razstavljavcev. Za boljši pregled, je ustvarjena tudi izbira ene, ali več regij, s katero bo lahko uporabnik izbiral razstavljavce tudi glede na lokacijo, prav tako je na voljo tudi iskalnik, ki bo uporabniku pomagal do željene vsebine.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img