spot_img

Vinsko doživetje v letalu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Najmlajša turistična destinacija v Sloveniji Ravno polje , ki je nastala konec leta 2018 s povezovanjem lokalnih ponudnikov občine Kidričevo in Starše in uradno stopila na trg v začetku leta 2019, konec leta 2019 pa se ji je pridružila še občina Miklavž na Dravskem polju. Danes združuje več kot 40 ponudnikov in ponuja obiskovalcem pestro paleto doživetij za več dni daleč stran od mestnega vrveža. Sodobnemu turistu ponuja priložnosti za nova doživetja, spoznavanje kulinarične, gastronomske in turistične ponudbe podeželja in preko tega spoznavanje bogate dediščine Ravnega polja, ne manjka pa tudi priložnosti za šport in zabavo.

Obiskovalci se bodo lahko z junijem v destinaciji Ravno polje odločili za povsem novo doživetje, ki v Sloveniji še ne obstaja. Gre za vinsko doživetje, ki ga izvaja Društvo vinogradnikov Miklavž v legendarnem letalu DC 9 v Letalskem centru Maribor v Skokah. Gre za letalo iz leta 1980 in je že od leta 2012 razstavni eksponat v Skokah, ki si ga je tudi sicer možno ogledati po predhodnem dogovoru z Letalskim centrom Maribor.

Oblikovalka turistične destinacije Ravno polje, Sonja Breznik je izpostavila: “Novodobnemu turistu želimo ponuditi čim več novih doživetij ob povezovanju lokalne ponudbe in tako smo prišli na idejo o vinski degustaciji v letalu. Vsak obiskovalec kupi simbolično letalsko vozovnico, ki jo pokaže ob vstopu v letalo, preden se odpravi na vinsko pravljico in razvajanje brbončič. Osnovno vinsko doživetje vključuje degustacijo penine in 3 vrst vin ob pokušini domačih dobrot lokalnih ponudnikov kot so siri, salame… , seveda pa se je možno dogovoriti tudi za degustacijo po meri in željah obiskovalcev.”

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img