Vinjena z avtom zapeljala v nakupovalni center

Slika je simbolična; Vir: IStock

Policisti PP Maribor so obravnavali 13. prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe hudo telesno poškodovale. Ob 07.30 uri je na območju Sv. Ane, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s ceste zapeljala 36 – letna voznica os. avtomobila. V nesreči je voznica zadobila hude telesne poškodbe. Izdan ji je bil plačilni nalog.

V Slovenski Bistrici drzna voznica

Nekaj po polnoči je na območju Sl. Bistrice zaradi neprilagojene hitrosti vožnje 24 – letna voznica os. avtomobila zapeljala s ceste in trčila v trgovski center. Voznica je vozilo pustila na kraju in s kraja peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini. Ugotovili so, da je voznica vozila tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom ji je pokazal prisotnost 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi bolečin, ki jih je čutila je na kraj prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je v nesreči zadobila hudo telesno poškodbo. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljni postopek zoper njo pa sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

Trčili so tudi v Mariboru

Nekaj pred 21. uro je v naselju Maribor 45 – letni voznik  avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v 26 – letno voznico avtomobila in s kraja pobegnil, vendar se je kasneje sam vrnil na kraj prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj vozil tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom mu je nameril prisotnost 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku, in brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo.Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje, bo zoper
povzročitelja podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v
Mariboru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj