spot_img

Vijoličasti želijo na sam vrh lestvice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V 16. krogu Prve lige Telemach se bosta v Športnem parku Šiška pomerila Bravo in Maribor. Domačini veljajo za pozitivno presenečenje letošnje sezone državnega prvenstva. Trenutno se nahajajo na četrtem mestu , ob tem pa premorejo tudi najboljšo obrambo lige. Na drugi strani so se Mariborčani po zelo skromnem začetku prvenstva stabilizirali in ujeli priključek z vodilnima Koprom in ljubljansko Olimpijo.

Nogometaši Maribora se pripravljajo na gostovanje proti ljubljanskemu Bravu, Tekma bo odigrana v nekoliko specifičnem terminu, ob 13 30 uri. Kljub temu pa si vijoličasti želijo nadaljevanja pozitivne serije rezultatov, ki traja že šest tekem. Povedano drugače, Mariborčani še v ligi pod vodstvom trenerja Radovana Karanovića niso izgubilil.

Na zadnji tekmi s Koprom se je z dvema zadetkoma izkazal Ognjen Mudrinski, ki je trenutno že najboljši strelec ekipe s štirimi zadetki. Ciljev o številu golov v sezoni si ne postavlja, opozarja pa da so njegove kvalitete veliko širše kot zgolj zabijanje zadetkov.

Bravo na drugi strani v letošnji sezoni velja za izrazito dobro obrambno organizirano moštvo, saj so do tega trenutka prejeli zgolj osem zadetkov. Mariborčani pa se bodo poleg kvalitetne zadnje vrste Šiškarjev ubadali tudi z ozkim igriščem, podobnemu kot je v Sežani.

Radovan Karanović je zadovoljen z prilagoditvijo igralcev na njegov način igre, predvsem z tistimi, ki so kot okrepitve v poletnem prestopnem roku prišli pozneje. Pozitiven vtis so do sedaj pustili Gregor Sikošek, Antoine Makoumbou, od novincev pa je do tega trenutka največ pokazal Ognjen Mudrinski.

Mariborčani so po seriji pozitivnih rezultatov na lestvici poravnani s Koprom in Olimpijo. V vijoličastem taboru pa želijo z zmago nad Bravom in morebitnim spodrsljajem dveh tekmecev, sami zasesti vodilno pozicijo v državnem prvenstvu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img