spot_img

Vijoličasti želijo na sam vrh lestvice

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V 16. krogu Prve lige Telemach se bosta v Športnem parku Šiška pomerila Bravo in Maribor. Domačini veljajo za pozitivno presenečenje letošnje sezone državnega prvenstva. Trenutno se nahajajo na četrtem mestu , ob tem pa premorejo tudi najboljšo obrambo lige. Na drugi strani so se Mariborčani po zelo skromnem začetku prvenstva stabilizirali in ujeli priključek z vodilnima Koprom in ljubljansko Olimpijo.

Nogometaši Maribora se pripravljajo na gostovanje proti ljubljanskemu Bravu, Tekma bo odigrana v nekoliko specifičnem terminu, ob 13 30 uri. Kljub temu pa si vijoličasti želijo nadaljevanja pozitivne serije rezultatov, ki traja že šest tekem. Povedano drugače, Mariborčani še v ligi pod vodstvom trenerja Radovana Karanovića niso izgubilil.

Na zadnji tekmi s Koprom se je z dvema zadetkoma izkazal Ognjen Mudrinski, ki je trenutno že najboljši strelec ekipe s štirimi zadetki. Ciljev o številu golov v sezoni si ne postavlja, opozarja pa da so njegove kvalitete veliko širše kot zgolj zabijanje zadetkov.

Bravo na drugi strani v letošnji sezoni velja za izrazito dobro obrambno organizirano moštvo, saj so do tega trenutka prejeli zgolj osem zadetkov. Mariborčani pa se bodo poleg kvalitetne zadnje vrste Šiškarjev ubadali tudi z ozkim igriščem, podobnemu kot je v Sežani.

Radovan Karanović je zadovoljen z prilagoditvijo igralcev na njegov način igre, predvsem z tistimi, ki so kot okrepitve v poletnem prestopnem roku prišli pozneje. Pozitiven vtis so do sedaj pustili Gregor Sikošek, Antoine Makoumbou, od novincev pa je do tega trenutka največ pokazal Ognjen Mudrinski.

Mariborčani so po seriji pozitivnih rezultatov na lestvici poravnani s Koprom in Olimpijo. V vijoličastem taboru pa želijo z zmago nad Bravom in morebitnim spodrsljajem dveh tekmecev, sami zasesti vodilno pozicijo v državnem prvenstvu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img