Vijoličasti začeli s pripravami na novo sezono

Poletni premor je ekipa zaključila s tradicionalno večerjo in predstavitvijo delovnega načrta, ki obsega dopoldanske in večerne treninge, danes pa so igralci skupaj s trenerjem Sergejem Jakirovićem predstavili tudi svoje želje in pričakovanja za novo sezono.

Prejšnjo sezono Jakirović ocenjuje kot dobro, saj so od 11 tekem osem krat zmagali. Kljub krajšemu odmoru in specifični situaciji pa se Štajerci nadejajo novih zmag.

Žreb za kvalifikacije za Ligo Evropa bo 10.avgusta, prve tekme pa 27.avgusta. Viler ob tem poudarja, da bo odločilno vlogo pri tokratnih tekmah v Evropi imel žreb.

V primerjavi z moštvom, ki je zaključilo sezono, ni več Aleksandra Rajčevića in Nardin Mulahusejnovića, oba sta se preselila v Koper. Med novimi obrazi vijoličnega projekta so Jan Repas, Ilija Martinović in Ažbe Jug, povratniki s posoj pa so Martin Kramarič, Lovro Grajfoner in Aljoša Matko. Slednji je izpostavil, da v Ljudskem vrtu vedno zasledujejo isti cilj in tudi v novi sezoni ne bo nič drugače.

V novi sezoni tudi Mariborski napad dobiva novo dimenzijo z Janom Repasom, ki bo v Mariboru v prvi vrsti skušal spet zagnati svoj igralski razvoj.

Prvi izzivi nove sezone so že na vidiku – ekipa NK Maribor začenja 13. avgusta v Ljudskem vrtu z dvobojem proti Aluminiju, prvo gostovanje pa bo sledilo 16. avgusta v Domžalah. Obe tekmi bosta ob 17. uri.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj