NK Maribor je začel z rednimi poletnimi pripravami na novo sezono. Klub je že danes predstavil dve okrepitvi Gregorja Sikoška in Roka Sirka, po besedah športnega direktorja Marka Šulerja pa je pričakovati še več novincev. Maribor je namreč z koncem prejšnje sezone zapustilo veliko število nogometašev, zato se v klubskih pisarnah nadejajo pripeljati adekvatne zamenjave za konkurenčen nastop v novoustanovljeni Konferenčni ligi.

Nogometaši Maribora so po dvotedenskem premoru začeli z pripravami na novo sezono, v kateri želijo nadoknaditi zamujeno iz prejšnjega neuspešnega poglavja. Po besedah športnega direktorja Marka Šulerja in trenerja Simona Rožmana so igralci lačni uspeha, vendar bo kot vedno edino merilo zgolj predstava na igrišču.
V klub sta kot novinca že prišla Gregor Sikošek, ki pozna delo Simona Rožmana iz Domžal, kot druga okrepitev pa je prišel Rok Sirk, ki prave priložnosti v prvi epizodi pri Mariboru ni dobil.

Maribor je v trenutku celovitega remonta, saj je klub z koncem prejšnje sezone zapustilo kar 9 igralcev. Pripeljati adekvatne zamenjave, predvsem z vidika mizernega finančnega stanja, pa ne bo preprosto.

Vijoličasti so največje uspehe v Evropskih tekmovanjih beležili v eri Darka Milaniča in Zlatka Zahoviča, predvsem s pragmatično in včasih tudi ne gledljivo igro, a po drugi strani rezultatsko izjemno uspešno. Rožman veliko izkušenj iz Evrope nima, bo pa mu gotovo v pomoč sedanji športni direktor, ki je z Mariborom odigral veliko število evropskih tekem.
Mariborčani torej znova začenjajo iz točke nič, kjer bi po besedah vodilnih krivulja morala iti samo še navzgor. Po drugi strani pa si novih spodrsljajev praktično več niti ne morejo privoščiti, trikratna čista izguba okoli 4 milijonov evrov pa to dejstvo samo potrjuje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj