Vijoličasti se želijo odkupiti za spodrsljaje

NK Maribor se bo v 4. krogu Prve lige Telekom Slovnije v Ljudskem vrtu pomeril s Celjem. Aktualni državni prvaki po prvih treh tekmah še niso vpisali zmage oz. so v manjši rezultatski krizi. Maribor na drugi strani pa je prvo tekmo pod vodstvom novega trenerja Maura Camoranesija dobil s 4-1 proti  Bravu. Štajerski derbi pa bo, ne glede na povprečno formo obeh moštev, zagotovo vrhunec kroga.

Camoranesi je po tekmi z Bravom dejal, da je z rezultatom zadovoljen, ne pa tudi s samo igro, saj je njegovo moštvo storilo veliko napak pri oddaji žoge. Razlog za neprepričljivo igro po njegovem mnenju tiči v nezadostni fizičnio pripravi moštva. Ob tem pa se poraja vprašanje kako lahko tako dobro organiziran klub, kot je Maribor,  v prvenstvo starta z nogometaši, ki jim po 60. minutah zmanjka sape.

Napovedi o menjavi sistema se niso uresničile, saj je kot kaže Camoranesi izbral taktično postavitev 4-4-2, ki je vijolicam v preteklem desetletju prinašala številne uspehe na lokalni, kot tudi evropski ravni. Pomenljivo sporočilo pa je trener poslal športnemu direktorju Bogatinovu, ko je na levi bočni položaj namesto standardnega Mitje Vilerja, postavil Denisa Klinarja.

Celje je v prejšnji sezoni Mariborčanom predstavljajo nerešljivo uganko, po porazu na 4. medsebojnem obračunu pa so Grofje 15- kratnim prvakom neposredno preprečili možnost za ubranitev naslova. Celjska igra temelji na hitrih prehodih iz obrambe v napad, zato bo neuigrana obramba Maribora na veliki preizkušnji, kljub odsotnosti prvega napadalca Celja Daria Vizingerja, ki se je preselil k Wolfsbergerju.

Tekma s Celjem, bo torej iz vidika Maribora, že dober pokazatelj ali so nogometaši vsaj delno že osvojili taktične zamisli nekdanjega svetovnega prvaka. Do 5. oktobra pa ima Bogatinov čas, da skrči preširok kader in tako Pod Kalvarijo pripelje še kakšnega nogometaša po Camoranesijevem okusu, eden takšnih bi lahko bil levi bočni nogometaš Domžal Sven Šoštarič Karić, sin nekdanjega člana zlate generacije slovenske reprezentance, Amirja Karića.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj