V 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije bo Maribor gostoval v Športnem parku Kidričevo. Gre za njun prvi medsebojni obračun v novi sezoni, saj se prvega ob koncu avgusta, zaradi vpliva koronavirusa, Kidričani niso želeli udeležiti in so tako Mariboru brez boja predali tri točke. Na tej tekmi pa predaja, vsaj tako poudarjajo v taboru Aluminija, ne pride v poštev.

V prvem krogu druge četrtine Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Športnem parku Kidričevo pomerila Aluminij in Maribor. Gre za njun prvi letošnji obračun ,saj so Kidričani v uvodnem krogu letošnje sezone, zaradi vpliva koronavirusa in posledične karantene moštva, na tekmo v Ljudski vrt sploh niso prišli, zato je Maribor dobil tekmo za »zeleno mizo« z rezultatom 3:0.

Od takrat se je v obeh taborih marsikaj spremenilo, ključno vzporednico pa lahko povlečemo v smislu forme obeh ekip, ki sta na podpovprečni ravni. Aluminij je na predzadnjem mestu, Maribor pa na četrtem, tako da ne eni ne drugi s svojim izkupičkom točk vsaj do sedaj nikakor ne morejo biti zadovoljni.

Mariboru za enkrat sprememba sistema na 3-4-3 nikakor ne uspeva, saj so na štirih tekmah v tej postavitvi uspeli premagati le zadnjo Gorico, proti Olimpiji in Kopru remizirali, na Fazaneriji z Muro pa več kot zasluženo izgubili.

V kader se po preboleli okužbi z koronavirusom vrača Aljoša Matko, lažjo poškodbo pa je staknil Ilija Martinović, ki je v zadnjih tekmah predstavljal eno redkih svetlih točk v igri vijoličastih. Prav za to se poraja vprašanje koga bo Camoranesi poleg katastrofalnega Špira Peričića in Nemanje Mitroviča postavil na mesto tretjega štoperja.

Maribor bo prej ko slej mora zagrati bolje, predvsem pa bo čim prej moral začeti redno nabirati tudi točke. Poudarjanje o problemih višine trave, slabega vremena,  borbenosti nasprotnikov in sodniških napak pač niso legitimni izgovori za resno nogometno ekipo, še posebej pa ne za v zadnjih letih absolutnega vladarja slovenske lige, ki je ta status z preteklimi neuspehi delno že izgubil.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj