spot_img

Vijoličasti po zmago in naslov jesenskega prvaka

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V 20. Krogu Prve lige Telemach se bosta v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in Domžale. Vijoličasti so po bolečem porazu proti Muri z minimalno razliko premagali Celje v gosteh in se s tem vrnili v zmagovalne tirnice. Na drugi strani so Domžalčani v dobrem trenutku dveh zaporednih zmag. Slednji v letošnji sezoni Mariborčanom predstavljajo veliko težav in nič drugačnega ne gre pričakovati na sobotni tekmi.

Nogometaše Maribora čaka še zadnji obračun v jesenskem delu prvenstva, v Ljudskem vrtu bodo gostili ekipo Domžal, ki jim je v zadnjem obdobju povzročala velike težave. Poleg izpada iz pokala so jim na treh tekmah zabili kar 6 zadetkov.

Ena izmed osrednjih figur Karnovićevega Maribora postaja Ognjen Mudrinski, ki je z osmimi goli tudi najboljši strelec kluba v letošnji sezoni, v kateri je že igral v različnih sistemih. Bodisi kot edini napadalec, ali kot partner z Rokom Sirkom oz. Rokom Kronavetrom.

Na drugi strani se Domžale v tekmo podajajo z dvema zaporednima zmagama proti Celju in Radomljam. Gre predvsem za ekipo hitrih prehodov iz obrambe v napad, pri čemer glavno vlogo igra Senijad Ibričić. Slednji v ekipo vnaša mirnost in ob tem s svojo pojavo in kvaliteto krepi tudi samozavest soigralcev.

Mariborčani bi z zmago nad Domžalami in kiksu Kopra proti Muri postali t.i. jesenski državni prvaki, kaj pa bi to za klub sploh pomenilo?
Prvoligaši bodo z 20. Krogom zaključili jesenski del prvenstva, sledila bo pavza do začetka januarja, sledijo enomesečne intenzivne priprave, predvsem v luči nadaljevanja lige 9 februarja, ko je na sporedu v Stožicah že tretji večni derbi sezone med Mariborom in Olimpijo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Podrazličica omikrona v Podravju

V Sloveniji smo potrdili prvi primer nove podrazličice omikrona BA.2, je na novinarski konferenci potrdila direktorica NLZOH Tjaša Žohar...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img