spot_img

Vijoličasti ostali brez trenerja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img
Zaradi katastrofalnega nastopa na prvi evropski tekmi so v taboru vijoličastih naredili prve rošade. Kot so zapisali na klubski strani je bila sprejeta odločitev o sporazumni prekinitvi sodelovanja s hrvaškim trenerjem Sergejem Jakirovićem, ki je bil kot vodja strokovnega štaba od 23. aprila letos.

“Prvi cilj sezone, povezan z uspešnim nastopanjem v evropskem tekmovanju, ni bil uresničen. Naša evropska pot se je (pre)hitro zaključila, kar se bo zelo poznalo pri klubskem proračunu in ugledu. Tudi igralci nosijo svoj del odgovornosti pri tem rezultatu in tej odločitvi. Moja odgovornost je, da ukrepam v takšnih trenutkih. Nov trener bo znan v najkrajšem možnem času, moštvo pa bo na sobotnem treningu in nedeljski tekmi v Domžalah vodil Saša Gajser,” je odločitev pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Nekdanji trener je vijoličastih je ob odhodu spomnil na dober zaključek prvenstva, kjer so s četrtega mesta prešli na drugo in prehiteli Olimpijo. Kot so objavili je Sergej Jakirović tako komentiral svoj odhod: “Če ne bi bilo preložitve začetka prvenstva, bi se najbrž drugače razpletla tudi evropska premiera, ki je bila res velik spodrsljaj, razočaranje.”

Še zdaj mi je žal zaradi izpada, rad bi se opravičil vsem navijačem in vsem, ki jim je Maribor pri srcu.

“To je šport, ne zmaguje vedno boljši, zato je ta igra tako zanimiva. Toda za ta neuspeh ni opravičila, dejstvo je, da bi tekmeca morali izločiti. Če bi Amir zadel z bele točke, tega slovesa verjetno ne bi bilo. To je, žal, tista druga plat športa, bi pa se ob odhodu iz Ljudskega vrta vsem v klubu zahvalil na res odličnem sodelovanju, od prvega do zadnjega človeka. Zdaj se moram odpočiti, počakati na novo priložnost in kreniti v nove zmage nekje drugje.”

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img