Nogometaši Maribora so se skupaj z igralci Celja in Mure odpravili na že desete tradicionalne zimske priprave na turško obalo. Na splošno je potek priprav enak prejšnjim letom, z razliko strožjih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Vijoličasti pa so kljub zdravstveni krizi prepričani, da je potovanje v Belek varno, tako da se lahko brez večjih tveganj osredotočijo na priprave za začetek spomladanskega dela prvenstva.

NK Maribor se je po dobrem tednu dni od vrnitve v tekmovalni pogon s Celjem in Muro odpravil na tradicionalne zimske priprave v Turčijo. Nogometaši so sicer navajeni raznoraznih karanten, a takšne oblike do sedaj še niso doživeli.

Maribor je do sedaj v zimskem prestopnem roku trgoval dokaj malo. Klub sta zapustila Rene Mihelič in Mitja Viler, ki je odšel v matični Koper. Nino Irgolič je okrepil Bravo, na posojo h Gorici pa je odšel talent iz mladinskega pogona Žan Vipotnik. A glavna okrepitev vijoličastih bo prav gotovo Marko Šuler, ki se je v klub po treh letih vrnil v drugačni vlogi.

Ključna Šulerjeva vloga bo povezava med slačilnico in igriščem, ob tem bo poskušal vcepiti tudi zmagovalno mentaliteto mlajšim nogometašem, ki jo bodo potrebovali že v pripravljalnih tekmah v turškem Beleku, saj se bodo pomerili z izredno kakovostnimi moštvi: Shakhtarjem iz Donetska, Crveno Zvezdo in Ludogorcem.

Maribor se trenutno sooča z konkretno menjavo generacije, saj v čevlje Tavaresa, Handanovića, Rajčeviča, Vilerja in drugih vstopajo mladi talentirani nogometaši, kot so Žan Kolmanič, Aljoša Matko in Luka Koblar, ki bodo skušali čim bolje unovčiti tudi Šulerjeve nasvete.

Po neuradnih informacijah je Maribor sklenil posel z klubom iz Argentine. Iz Atlética Villa San Carlos se v vrste vijoličastih seli levi bočni branilec Ignacio Guerrico. Maribor pa bo ob tem verjetno še koga prodal, Alexandru Cretu in Kenan Pirić pa sta v tem trenutku glavna kanidata za prestop, ostali pa s fokusom po kvalitetnih pripravah in uspešnem nadaljevanju pozitivnega niza v Prvi ligi Telekom Slovenije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj