Tekma med Muro in Mariborom v Murski soboti bo zadnja v sklopu prve četrtine državnega prvenstva. Nobeno izmed moštev v tem trenutku ni v optimalni situaciji, saj je Mura po začetnem naletu padla v rezultatsko krizo, Maribor pa po menjavi strokovnega štaba igra nestanovitno oz. v nihajoči se formi.

V 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta na Stadionu Fazanerija pomerila Mura in Maribor. Dvoboj med njima po zaključil prvo četrtino prvenstva, po kateri ne morejo biti zadovoljni ne v enem ne v drugem taboru. Muraši so sezono začeli silovito, a v nadaljevanju močno padli v formi. Maribor pa že vse od menjave vodstvene strukture igra po sistemu »toplo-hladno«.

Maribor je sicer na zadnji tekmi proti Kopru krivca za vnovičen spodrsljaj označil sodnika Davida Šmajca, kar pa za ekipo, ki je serijski državni prvak ne bi smel biti izgovor. Kljub vsemu se pečat argentinskega Italjana na klopi vijoličastih že močno pozna, vse od sistema, taktike in hitrosti pretoka žoge, pri čemer poglavitno vlogo igra Rok Kronaveter.

Mura, navkljub rezultatski krizi v kateri se je znašla, Mariboru že tradicionalno povzroča velike težave. Zelo zgovoren podatek je namreč ta, da so na petih odigranih tekmah od vrnitve Prekmurcev v prvo ligo, slednje v Murski Soboti premagali zgolj enkrat, in sicer 26. februarja letos.

Maribor začenja z Muro serijo težjih tekem, saj bodo po Muri gostovali še v Kidričevem in Spodnji Šiški, nakar jih čaka domač obračun z Domžalami. Mariborčani bodo tako prisiljeni v prikazovanje dobrih iger, v nasprotnem primeru bi si kaj lahko že pred zimsko prekinitvijo tekmovanja priigrali prevelik zaostanek na 16. zvezdico državnega prvaka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj