V 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Celje. Aktualni prvaki po izjemno slabi formi v letošnji sezoni na gostovanje k podprvaku prihajajo z željo po vsaj neodločenem rezultatu. Na drugi strani Mariborčani po dveh remijih in izgubi prvega mesta na lestvici nujno potrebujejo zmago za boljšo stanje v klubu pred prihajajočim večnim derbijem.

Nogometaši Maribora so po dveh zaporednih remijih v spomladanskem delu prvenstva izgubili prvo mesto na lestvici, ki ga je prevzela Olimpija. Mariborčane v zadnjem času poleg nezanesljive obrambe pestijo tudi težave z učinkovitostjo, kljub temu da so generalno gledano najbolj strelsko učinkovita ekipa lige.

Trener Maribora je po zadnjem neodločenem rezultatu proti Bravu razlagal, da če je Maribor na 100 odstotkih svojih zmožnosti gre za najboljšo ekipo ligo, če pa fokus ni na maksimalni ravni pa le običajna. Navijači se ob tem sprašujejo kaj je treba spremeniti, da bodo vijoličasti spet igrali v zmagovalnem ritmu.

V Ljudski vrt v 22. kolu Prve lige prihaja neprepoznavno slab aktualni prvak Celje, ki je šele na osmem mestu. Pričakovati je bilo rahel padec po odhodu nosilcev igre Daria Vizingerja in Mitje Lotriča, vendar takšne stagnacije verjetno ni pričakoval prav nihče. Kljub temu pravilo maksimalnega fokusa s strani Maribora ne gre zanemariti, saj se bo v nasprotnem primeru kaj lahko zgodi vnovičen spodrsljaj.

Maribor bo slej ko prej moral začeti zmagovati v nizu, saj se je Olimpija v zimskem prestopnem roku dokaj okrepila in bo predstavljala glavnega tekmeca za naslov prvaka. Razmerje moči pa bo znano prav v kratkem saj je prihodnji vikend na sporedu tretji večni derbi sezone, ki bi že lahko nakazal nadaljnji potek prvenstva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj