V zadnjem krogu Prve lige pred reprezentančnim premorom se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Domžale. Gostje imajo znotraj moštva velike težave zaradi številnih okužb s koronavirusom, zato bodo na gostovanje v Maribor pripotovali s precej oslabljeno ekipo, kar pa bi vijoličastim moralo zadostovati za peto zmago v aktualni sezoni.

V 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije bo Maribor V Ljudskem vrtu gostil ekipo Domžal. Slednji imajo številne pozitivne nogometaše na covid-19, zato bodo gostje v štajersko prestolnico dopotovali z precej premešanim kadrom, v katerem pa bo zagotovo nekaj obetavnih mladeničev, ki se bodo želeli slovenski nogometni javnosti predstaviti v dobri luči.

Maribor je po zmagi nad Aluminijem odločen, da v zadnjem krogu pred reprezentančnim premorom ponovno osvoji tri točke in se zadržati v zgornjem delu lestvice oz. naskakovati prvo mesto, ki je v Mariboru prej nuja, kot dosežek.

Mauro Camoranesi je na zadnjih dveh tekmah ob odsotnosti Ilije Martinovića na položaj centralnega branilca postavil Aleksa Pihlerja, ki je tega položaja vajen iz mladinskih selekcij, a vseeno ne gre za njegov standarden položaj.

Camoranesi se je izkazal za trenerja, ki rad menja določene položaje igralcev, denimo Denis Klinar igra namesto na desnem, po novem na levem boku, Pihler v obrambi, Kronaveter celo na krilnem položaju, kjer se je tudi odlično znašel. Igralci pa to sprejemajo na profesionalen način.

Mariborova zmaga proti zdesetkanim Domžalam ne bi smela biti vprašljiva. A se je v zadnjih letih v slovenski ligi zgodilo že mnogo tudi večjih presenečenj, tako da bodo morali biti vijoličasti fokusirani, da se ne bodo z preveč »ležernim« pristopom lotili domžalskih mladeničev, ki zagotovo v Ljudski vrt ne bodo prišli na enodnevni nogometni izlet.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj