Maribor po reprezentančnem premoru čaka gostovanje pri Gorici, ki jo je v zadnjih 3 letih redno premagoval. Tudi tokrat ni pričakovati drugačnega scenarija, kljub dejstvu, da vijoličasti od Goričanov vsaj trenutno niso za razred boljpi tekmec. Najtežje pa je točke osvajati na tekmah, kjer ti celotna nogometna javnost praktično že pred samo tekmo vpiše še nedosežene tri točke.

V 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta pomerila Gorica in Maribor. Goričani so na začetku sezone v slabi formi, saj zasedajo zadnjo mesto na lestvici. Maribor pa je pod Camoranesijem vodstvom v 4 tekmah osvojil 5 točk, kar pa tudi ni hvale vreden dosežek. Pričakovati je prevlado Maribora, še posebej ob dejstvu da  v zadnjih 8 medsebonjih tekmah proti Gorici ni oddal niti ene same točke.

Maribor je v zadnjih treh tekmah remiziral proti Domžalam in Olimpiji ter doživel visok poraz v Sežani. Navijači pa nogometašem očitajo premalo predanosti klubu in požrtvovalnosti na igrišču, ki jih je v večini krasila skozi dolgoletno obdobje delovanja Darka Milaniča in Zlatka Zahovića.

V kader se vrača tudi Martin Milec tako, da bodo vijoličasti na gostovanje v Gorico odšli s popolnjenim kadrom, ki pa potrebuje spremembe. Problem se pojavlja, ker strokovni štab na čelu z Maurom Camoranesijem še ni v celoti uvidel kje se pojavljajo največje anomalije v igri. Ne sistem 4-4-2 ne 3-4-3 nista bila uspešna.

Gorica se je po letu premora spet vrnila v Prvo ligo in sestavila solidno ekipo, kjer pa največ odvisno od forme dveh nekdanjih prvokategornikov Maribora, Gorana Cvijanoviča in Etiena Velikonje.

Maribor bo slej ko prej moral zaigrati bolje, Gorica pa predstavlja nasprotnika po meri, pri katerem bi se lahko začel pozitiven niz,  katerega nogometaši Maribora napovedujejo že nekaj časa, a tega ne realizirajo na igrišču. Izgovori o spoznavanju, uigranosti, pomanjkanju fizične priprave, obdobje tranzicije pač ne morajo biti večni izgovori za slabe rezultate z naskokom najtrofejnejšega kluba v Prvi ligi Telekom Slovenije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj