Jutrišnja tekma med Mariborom in Muro v Ljudskem vrtu bo zadnja v sklopu prve polovice državnega prvenstva, v katerem so Muraši po obetavnem začetku evidentno padli v formi, v vmesnem času pa so se iz rezultatske krize izvlekli Mariborčani, ki trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici.

Maribor je sicer na zadnji tekmi proti Kopru ob 60- letnici kluba dosegel zmago, a je bila le-ta dosežena v zadnjih minutah, z zvrhano mero sreče. Takšnega padca v igri iz drugega polčasa proti Kopru si vijoličasti proti Muri ne bodo smeli privoščiti, če bodo želeli doseči pozitiven rezultat.

Taktika Maura Camoranesija je zelo raznolika, saj velikokrat od tekme do tekme popolnoma menjava sisteme igre, včasih tudi med samim obračunom. Njegov zaščitni znak pa postajajo pozne rošade igralcev, ki lahko v zadnjih minutah tekme prinesejo zmago, kot nazadnje proti Kopru, ali pa sploh  ne prinesejo želenega učinka.

Mura, navkljub rezultatski krizi v kateri se je znašla, Mariboru že tradicionalno povzroča velike težave. Zelo zgovoren podatek potrjuje to dejstvo, da je Maribor Muro od njene vrnitve v Prvo ligo, slednjo v 8 poskusih premagal zgolj dvakrat.

Maribor bi ob zmagi nad Muro že postal t.i. jesenki prvak lige, saj je Olimpija včeraj v ljubljanskem derbiju z Bravom zgolj remizirala. Tekma z Aluminijem pa bi bila ob ponovnem pozitivnem rezultatu odlična novica za vijoličaste, ki bi se na priprave za drugi del sezone odpravili z solidnimi petimi točkami prednosti pred konkurenco v Prvi ligi Telekom Slovenije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj