spot_img

Vijoličasti bodo točke iskali proti zadnjeuvrščeni ekipi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Konec tedna se nadaljuje prvoligaški boj na slovenskih nogometnih zelenicah. K vijoličastim v Ljudski vrt prihaja zadnjeuvrščena ekipa Radomlje, ki je po prvih 12 krogih zbrala natančno pol manj točk kot večkratni državni prvaki. Na papirju Mariborčani tokrat ne bi smeli imeti velikih težav, a letošnja nogometna sezona je že večkrat dokazala, da položaj na lestvici pogosto ne igra prav velike vloge.

V Ljudskem vrtu pred nadaljevanjem sezone ugotavljajo, da je reprezentančni premor prišel ob pravem času. V dneh brez tekmovalnih obveznosti so vijoličasti skušali izboljšati tiste elemente v igri, ki v dosedanjem delu prvenstva še niso bili na želeni ravni.

Čeprav glede na položaj na lestvici o zmagovalcu tokratnega obračuna v Ljudskem vrtu skorajda ne bi smelo biti dvoma, pa so se favoriti v letošnji sezoni večkrat opekli. Tudi Mariborčani so na svoji koži že občutili, kako lahko trenutek neprevidnosti odnese tako želeni poln izkupiček.

Nekdanji športni direktor vijoličastih, Zlatko Zahovič, je po derbiju z ljubljansko Olimpijo ugotavljal, da trenutna zasedba iz Ljudskega vrta nima zmagovalne mentalitete, ki je mariborsko moštvo krasila v času največjih uspehov. Da je to realna pomanjkljivost trenutnega moštva se zaveda tudi trenutni trener.

Nekaj zmagovalne mentalitete in nepredvidljivosti naj bi po prvih napovedih prinesel tudi francoz Malik Sellouki, ki je bil ob prihodu v Ljudski vrt najavljen kot velika okrepitev. Doslej je na tekmah zbral nekaj drobtinic, to bi pa se utegnilo spremeniti že ta konec tedna.

Še vedno ostaja odprto vprašanje trajne rešitve na trenerskem stolčku, vijoličasti namreč še vedno trenirajo pod taktirko začasnega trenerja. Ali bo klubsko vodstvo Karanoviču mandat podaljšalo do zimskega premora še ni jasno, trener in igralci pa se vsaj navzven s tem vprašanjem ne ukvarjajo.

Obračun med ekipama Maribora in Radomelj bo na sporedu v soboto ob 20:15 v Ljudskem vrtu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img