spot_img

VIDEO: Kako nemški policisti opravijo z radovedneži, ki fotografirajo prizorišče prometne nesreče? Bi to “užgalo” tudi pri nas?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V času, ko se v žepu vsakega izmed nas nahaja sodobna snemalna kamera, policisti po vsem svetu opažajo porast števila tistih, ki ob hujših prometnih nesrečah posnamejo kakšno fotografijo prizorišča tragedije. To ni samo nedostojno do žrtev prometnih nesreč ter njihovih svojcev, pač pa povzroča tudi nepotrebne zastoje, zaradi neprevidnosti pa lahko pripelje tudi do nove nesreče.

V Sloveniji je DARS že pred leti nabavil zastore, ki jih lahko postavijo v primeru večjih prometnih nesreč, v Nemčiji pa so policisti z radovednežem opravili na precej bolj oster način. Verjamete, da bi bil tak način uspešen tudi pri nas?

V Nemčiji visoke kazni za “firbce”

V Nemčiji so se “fribcev” lotili tudi s strožjo zakonodajo. Njihovo početje je zdaj okarakterizirano kot oviranje dela reševalcev, ki ni več zgolj prekršek, temveč kaznivo dejanje, za katero je celo zagrožena enoletna zaporna kazen in do 1000 evrov denarne kazni. Policija ima v teh primerih pravico zaseči telefon, sodišče pa pri določitvi višine kazni kot oteževalno okoliščino upošteva dejstvo, ali je obdolženi radovednež objavil slike ali posnetke na svetovnem spletu in s tem nezakonito vdiral v zasebnost nemočnih ljudi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img