spot_img

VIDEO: Kaj se je gradilo in obnavljalo v letu 2021?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Tokrat vam predstavljamo zbir največjih investicij v letošnjem letu v regiji. Osrednja investicija drugega največjega mesta v državi je bila obnova Zahodne tribune ljudske vrta, ki je zasijal v popolnoma novi podobi.  Obnovljena tribuna, urejen trg in spomenik mariborskemu telovadcu Josipu Primožiču zaokrožujejo podobo športnega središča na levem delu bregu Drave.

V občini Ruše so zaključili obnovo Ulice Ruške čete, ki je bila dolgo črna pika kraja. Prenovljena ulica ni dobila samo sveže preplastitve, pač pa je rekonstrukcija obsegala tudi obnovo dotrajane kanalizacije, ob prenovljeni ulici pa je na voljo tudi več parkirnih mest. Občina Ruše je sicer cestni infrastrukturi v letošnjem proračunu namenila skoraj milijon evrov proračunskega denarja.

V Kungoti so v letu 2021 asfaltirali 13 najbolj problematičnih cestnih, ki so ob obilnem deževju in v času elementarnih nesreč najbolj poškodovani ter terjajo največ stroškov povezanih s popravili in vzdrževanjem, ob tem pa niso pozabili niti na druge investicije. Pomembnejše med njimi so ureditev centra Svečine, sanacija mostov v Morskem jarku, sanacija mostu Gradiška 2 ter sanacija ceste in plazu Ciringa.

V občini Poljčane so udejanjili projekt stoletja. Gre za ureditev obvoznice, nadvoza in podvoza ter obnove železniških postaj v Poljčanah in Slovenski Bistrici, kar močno skrajšuje vožnjo. Na območju podvoza je omogočen tudi izvennivojskih dostop za potnike na perone, ki omogoča prehod prebivalcem iz ene strani na drugo stran železniške postaje.

V občini Pesnica so v letu, ki se poslavlja dokončali postavitev novega športnega igrišča ob Osnovni šoli Pesnica. V okviru projekta so uredili zunanja igrišča ter tako izboljšali infrastrukturne pogoje za izvajanje programov za otroke, mlade, športne rekreativce ter za programe medgeneracijskega sodelovanja. Projekt sicer zajema nadgradnjo asfaltnega igrišča s preplastitvijo z umetno maso, ureditev razsvetljave površine, zaris igrišča in ureditev novega zelenega platoja za postavitev igral oz. učilnice na prostem.

Občina Šentilj pa je letos zaključila s celovito rekonstrukcijo Maistrove ulice. Slednja velja za eno izmed najbolj obremenjenih cest v občini, zato je bila potrebna temeljite obnove. V sklopu projekta je bila poleg cestišča zagotovljeni glavni liniji fekalne in meteorne kanalizacije, ob tem so zgradili tudi linijski zadrževalnik vode. Investicija je sicer sofinancirana s strani ministrstva za infrastrukturo, ki je tudi financiralo večji delež gradbenih del.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img