Mestna občina Maribor je mariborskemu Rdečemu križu letos namenila občutno manj denarja kot lani. Če je Območno združenje Maribor še lani dobilo 131.000 evrov, je letos občina tej humanitarni organizaciji namenila komaj 100.000 evrov. Zaradi tega je bilo v minulih mesecih izrečenih kar veliko kritik, zaplet pa se je rešil s podpisom nove pogodbe o sofinanciranju.

Mestna občina Maribor je v proračunu za leto 2021 tako zagotovila namenska sredstva za sofinanciranje delovanja in izvajanja humanitarnih programov, ki se izvajajo na območju občine, in sicer v višini 131.000 EUR.

Z dodatnimi sredstvi bodo v mariborskem Rdečem križu sedaj lažje izpolnjevali svoje poslanstvo, to je pomagati tistim, ki pomoč nujno potrebujejo. V letu 2020 je bilo takšnih kar 26.000. Zaradi sprva nižjega zneska občinskega sofinanciranja je bilo ogroženih kar nekaj programov, ki pa jih bo Rdeči križ sedaj lahko izvajal.

Kaj je bil jeziček na tehtnici, ki je pripeljal do odločitve mariborske občine, da vseeno izenači znesek iz lanskega leta, v Rdečem križu ne komentirajo.

Razmere v Mariboru so težke, pa čeprav so nekateri iz koronakrize izšli kot zmagovalci. Koliko stisk bo kriza dejansko pustila, bo sicer vidno šele jeseni, je prepričan Dolinšek.
Za zdravstvena in socialna letovanja otrok v Punatu je sicer v letu 2021 namenjenih 56.900 EUR, za kar je sklenjena samostojna pogodba. Znesek je določen glede na prijave otrok, ki so podali vlogo za letovanje v Punatu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj