spot_img

Velikopotezni načrti razvoja Hipodroma

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Hipodrom v Kamnici je, zaradi neučinkovitega upravljanja, dolgo časa predstavljal črno piko mariborskega konjeništva. Z novim najemnikom pa se po zagotovilih vodstva Športnih objektov Maribor, obetajo boljši časi. Konjeniški center Hipodrom Kamnica Maribor namreč poleg vzdrževalnih del načrtuje tudi dokončno realizacijo pokritega jahališča.

Hipodrom v Kamnici je že tretji mesec v upravljanju novega najemnika, a je prevzem objekta trajal dlje od pričakovanj. Predvsem zaradi sporov med nekdanjim najemnikom Kasaškim društvom Piramida in Športnimi objekti Maribor. Kasaško društvo je namreč zahtevalo kompenzacijo, zaradi vlaganja lastnih sredstev.

Slednji je od prevzema upravljanja od 1. junija letos na posestvu hipodroma izpeljal vzdrževalna dela, ki so bila nujno potrebna predvsem zaradi slabega upravljanja prejšnjega najemnika. Športni objekti Maribor trenutno v Hipodromu Kamnica opravlja le nadzorno vlogo, njihov direktor Tadej Mežnar pa je pojasnil, da imajo v prihodnje namen vzpostaviti tudi t.i. kliniko za reprodukcijo konj in izgradnjo dolgo pričakovanega pokritega jahališča.

Gradnja pokritega jahališča, zaradi lokacije hipodroma, ki leži na vodovarstvenem območju ni izvedljiva, a se vseeno že pojavljajo alternativne ideje, s katerimi želijo pristojno ministrstvo za okolje in prostor prepričati k omilitvi okoljevarstvenih določb.

Hipodromu Maribor se torej po dolgem obdobju neučinkovitega upravljanja obetajo boljši časi. Načrti so velikopotezni in bi ob realizaciji mariborsko konjeništvo s 140 letno tradicijo popeljali iz obdobja stagnacije.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img