Veliko zanimanje za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju

 

Zanimanje za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju, za katera so do srede zbirali zavezujoče ponudbe, je po navedbah Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) preseglo pričakovanja. Koliko ponudb so prejeli, sicer niso izdali, zagotovo pa med njimi ni trenutnega najemnika hotela Arena, ki je še edini odprt.

Odpiranju prejetih ponudb za nakup hotelov Arena, Bolfenk in Videc, ki so prešli pod okrilje DUTB leta 2014 po stečaju Športnega centra (ŠC) Pohorje, sledijo ocenjevanje ponudb ter morebitna pogajanja s prijavitelji.

Za hotel Arena z okoli 60 sobami je bila razpisana cena 2,9 milijona evrov, za Bolfenk z 20 sobami in 12 apartmaji milijon evrov ter za Videc z 28 sobami, 14 apartmaji in nogometnim igriščem 800.000 evrov.

 

Novi najemnik prevzel Hotel Arena pod Pohorjem

Hotel Arena ima sicer najemnika. Po umiku najemnika Mirana Ferka je hotel na začetku poletja najelo podjetje FMF lokalnega podjetnika Iva Filipovića, ki ima podpisano najemno pogodbo z DUTB do 31. oktobra letos.

Bolfenk in Videc trenutno ne obratujeta, enako tudi ne nekoč najbolj eliten hotel pod Pohorjem, Hotel Habakuk, ki se nahaja poleg hotela Arena in sodi pod okrilje Term Maribor. Nekoč petzvezdični hotel je trenutno v prenovi.

Ob tem Terme Maribor, ki so bile nekoč največji mariborski hotelir, prodajajo vse tri mestne hotele – Mercure, Ibis in Uni. Hotel Bellevue na Pohorju so Terme že prodale podjetniku Marjanu Krajncu, novega lastnika imajo tudi medicinsko-termalni center Fontana, nekdanja Gostilna Štajerc in prodajalne Travel Shop.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj