Veliko zanimanje za cepljenje proti gripi

0
35

S ponedeljkom, 19. oktobrom so tudi v Zdravstvenem domu dr. Adolfa drolca Maribor pričeli s sprejemanjem naročil na cepljenje proti virusu gripe. Vsi zainteresirani se lahko naročijo tudi preko klicne točke.

Letos beležijo izjemno zanimanje za cepljenje saj se je že prvi dan preko telefona naročilo 671 občanov, še dodatno preko elektronske pošte 150. Opažajo pa več dejavnikov, ki kažejo na to, da bo letos povečano število cepljenosti proti gripi.

Lani so v ZD dr. Adolfa Drolca cepili 3725 ljudi, letos so naročili 10 tisoč doz cepiva in želijo si, da bi jih porabili še več. Kajti letošnje zanimanje za cepljenje je po mnenju našega sogovornika tudi rezultat promocije zdravstvenih delavcev iz preteklih let.
Cepljenje proti virusu gripe se priporoča vsem prebivalcem, da pred boleznijo zavarujejo sebe in svoje bližnje. Še dodatna priporočila pa veljajo za nekatere skupine prebivalstva.

Cepljenje v Zdravstvenem domu dr. Adolfa drolca Maribor bo na ulici talcev 5 potekalo vsako sredo in petek popoldan in ob četrtkih dopoldan. V soboto 24. oktobra ter 7. novembra bo med 8.00 in 20.00 uro cepljenje potekalo tudi na Zdravstveni postaji Tabor. Za občane Rače-Fram, Hoče slivnica in Starše v soboto, 24 oktobra na Zdravstveni postaji Rače ter v soboto, 7. novembra za občane Ruš, Lovrenca na Pohorju ter Selnice ob Dravi na Zdravstveni postaji Ruše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here