Čeprav so županske volitve šele naslednje leto, pa se priprave nanje začnejo že mnogo prej. Epidemija koronavirusa je tudi priložnost za razmislek, kaj lahko župani naredijo za kakovost življenja svojih občanov, kako strateško razvijajo občino in ali premorejo dovolj poguma in vztrajnosti, da visoke cilje tudi zasledujejo. O prihodnosti vodenja lokalne skupnosti Gorišnica smo se pogovarjali s tamkajšnjim županom Jožefom Kokotom.

Minula štiri leta niso bila občinskim blagajnam zelo naklonjena. Če so se v mandatu od 2014 do 2018 ukvarjali z gospodarsko rastjo, širjenjem poslovnih con in investicijami s pomočjo evropskih, državnih in občinskih sredstev, so se v tem mandatu ukvarjali z zdravjem, stisko in pomanjkanjem. Zaradi rasti cen storitev in materialov je bilo na občinskih svetih veliko polemik okrog draženja cen, ki so jih marsikateri izkoristili za nabiranje političnih točk.

Redne lokalne volitve, na katerih volimo župana in člane občinskega sveta, se izvedejo vsake štiri leta, in sicer tretjo nedeljo v novembru. Ali se Kokot spogleduje s svojim petim mandatom pa za zdaj ostaja skrivnosten.

A vendar mu projektov za naprej ne manjka. Ključen projekt za naslednji mandat pa izpostavlja dom starejših občanov.

Zadnjo besedo bodo imeli volivci, ki bodo podprli svojega kandidata. Že sedaj pa lahko na naši spletni strani v anketi zaupate oceno dela župana občine Gorišnice.

Zanima nas vaše mnenje!

Could not load the poll.

 

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here