Kopališče Mariborski otok je nujno potrebno obnove, se strinjajo tako njegovi upravljavci kot predstavniki mariborske občine. Tokrat napovedujejo ločitev kopalnega in sprehajalnega dela, s čimer bi omogočili dostopnost parka vse dni v letu.

Jeseni, natančneje po kopalni sezoni, bodo začeli s sanacijo dotrajanega mostu. Kot je napovedal podžupan Samo Peter Medved trenutno pripravljajo javno naročilo za izvajalca za sanacijo jeklene konstrukcije 90 let starega mostu. Vzdrževalna dela na mostu bodo zajemala obnovo protikorozijske zaščite, sanacijo poškodb, menjavo lesene krovne konstrukcije, sanacijo izredno dotrajanih betonskih površin in namestitev razsvetljave.

Za obnovo namenjajo pol milijona evrov, zajemala pa bo zgolj notranjost otoka, brez kopališča. V pripravi pa je tudi javni natečaj za novo prehodno brv do Mariborskega otoka, ki bo povezala Mariborski otok z desnim nabrežjem Drave.

Kaj nameravajo narediti s kopalnim delom ni znano, a kot predvideva Recek, za takšne investicije občina zagotovo ne more zagotoviti dovolj sredstev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj