Vlada je sledila predlogu strokovne skupine in sprejela stroge omejitvene ukrepe, s katerimi želi zajeziti nadaljnje širjenje koronavirusa in ki bodo veljali od 1. do 12. aprila. Podjetje Snaga pa bo, kljub ustavitvi javnega življenja poslovalo po običajnem sistemu in tako zagotavljalo nemoten odvoz odpadkov. Odprti bodo tudi zbirni centri in tržnice v upravljanju Snage.

Snaga bo v času »lockdowna« svoje dejavnosti na področju ravnanja z odpadki izvajala nemoteno, pri čemer bomo dosledno upoštevali vse potrebne zaščitne ukrepe za ohranitev zdravja.

V začetku aprila pričenjajo s spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v Mestni občini Maribor.

Odprti ostajajo tudi vsi zbirni centri , ki bodo obratovali po običajnem delovnem času. Na območju zbirnega centra pa so še naprej lahko hkrati največ trije uporabniki.

Uporaba otroških igral ostaja še naprej omogočena, pri čemer vse uporabnike oz. starše otrok naprošajo, da so dosledni pri upoštevanju vseh aktualnih  zaščitnih ukrepov pri svojih otrocih.

V času zaprtja države pa bo vendarle prišlo do določenih sprememb nenujnih dejavnosti, kot so akvarij-terarij in zavetišče za živali.

Veliko občanov se je v zadnjem času spraševalo ali bodo zaprte tudi vse mariborske tržnice, a tega odlok vlade ne zapoveduje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj