Velik poklon mariborski zdravnici in dobrodelnici

Naj prostovoljski projekt 2019 je postal projekt Vida, ki ga pripravlja društvo Humanitarček, katerega predsednica je Ninna Kozorog, zdravnica in Slovenka leta 2019.

Naziv Naj prostovoljski projekt 2019 je prejelo društvo Humanitarček za projekt Vida. Z objavljanjem življenjskih zgodb starostnikov so prebivalce ozaveščali o položaju in stiskah starostnikov. Gre za odmeven projekt, dosegel je širok krog izvajalcev, vanj je bilo vključenih več kot 700 prostovoljcev. Ključni namen projekta je bil spodbuditi ljudi, naj se ozrejo okoli sebe in pomagajo starejšim iz svojega okolja.

 

V Humanitarčku skrbijo za 10 Vid

Kot so zapisali na spletni strani je projekt Vida družbeno odgovoren in na trenutke družbeno kritičen projekt, v okviru katerega poskušajo opozoriti na stisko starostnikov v Sloveniji, obenem pa jim želijo nuditi dostojno in dostojanstveno pomoč.

Trenutno skrbijo za 10 upokojenk, katerih pretresljive zgodbe so na njihovi spletni strani

Zaradi epidemioloških razmer v Mladinskem svetu Slovenije letos niso pripravili razglasitve prejemnikov, posneli pa so videe o projektih. Prostovoljce je v njih nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor, so sporočili iz Mladinskega sveta Slovenije.

 

Hvala, ker verjamete v nas. In ker ste #projektVida sprejeli, kot si nismo upali niti sanjati.

Predvsem pa – ker…

Objavil/a Humanitarček dne Četrtek, 26. november 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj