Velik napredek OŠ Gornja Radgona

0
551

Osnovna šola Gornja Radgona je pred kratkim postala članica Mreže demokratičnih šol Sveta Evrope. Ta skozi projekte in načela promovira demokracijo, razvijanje aktivnega državljanstva in povezanih vrednot ter skozi vzgojo in izobraževanje vpliva na potek grajenja teh vrednot in načel, pravi ravnatelj Dejan Kokol.

Edina OŠ iz Slovenije v mrežo 48 šol iz vse Evrope

Članstvo v Mreži demokratičnih šol Sveta Evrope je Osnovna šola Gornja Radgona dobila na osnovi prijave s predstavitvijo že izvedenih aktivnosti in sorodnih projektov, povezanih z razvijanjem demokratičnih kompetenc in načel Sveta Evrope. S tem se je kot edina osnovna šola iz Slovenije pridružila 48 članicam mreže iz vse Evrope.

“Članstvo je pohvala in potrditev dobrega dela, saj smo v preteklosti izvedli veliko podobnih projektov, to je tudi ena od prednostnih nalog našega delovanja,” je pojasnil Kokol.

Osnovna šola Gornja Radgona tako kot ostale šole po Sloveniji vrsto let sodeluje v šolskem parlamentu, njena posebnost pa je šolska otroška vlada, ki jo bodo po Kokolovih besedah tudi v prihodnje poglobljeno razvijali. Sodelovali so tudi v mednarodnem projektu razvijanja človekovih pravic Human Rights in Action, nacionalnem projektu Postavimo šolsko ustavo ter širšem mednarodnem projektu digitalnega državljanstva. V lanskem šolskem letu je skupina učencev pod mentorstvom učiteljice Vere Granfol ozaveščala sošolce, prijatelje in družinske člane o pomenu globalnega delovanja, predvsem z vidika okolja.

 

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here